Cum sa alegem draperii pentru casa

Cum sa alegem draperii pentru casa
Fluxul de lumină naturală în casa ta este un lucru frumos - cu excepția, adică, atunci când vrei să dormi sau să ai ceva intimitate. Da, perdelele sunt aproape o necesitate indiferent de locul în care locuiți și veți dori să faceți câteva cercetări înainte de a le cumpăra pentru a vă asigura că obțineți dimensiunea și stilul potrivit pentru casa dvs.


Pentru a ajuta la eliminarea presupunerilor din proces, am realizat acest ghid rapid despre cum să alegeți perdelele și toate opțiunile suplimentare care vin cu ele.


Primul pas: aflați cât timp trebuie să fie
Lungimea este unul dintre cei mai mari factori de luat în considerare atunci când alegeți perdelele. Există cinci lungimi standard de cortină: 160cm, 210cm, 220cm, 240cm. Cât de mult depindeți de înălțimea ferestrelor și tavanelor și de aspectul pe care încercați să îl atingeți. Lungimile perdelelor sunt determinate prin măsurarea de la buzunarul tijei - care este locul în care perdeaua atârnă de tija cortinei - până la fundul țesăturii.

(Rețineți că există și perdele scurte, numite perdele cu niveluri, care acoperă doar o parte a ferestrei. Acestea măsoară de obicei 24 de inci sau 36 de inci lungime.)


Pentru a afla lungimea perdelei de care aveți nevoie, veți dori să veniți cu tija la înălțimea podelei. Stabiliți unde va fi instalată tija dvs. sau măsurați de la tija existentă până la locul în care doriți să atârne perdelele - fie partea de jos a ferestrei, fie până la podea. 


Lățimea standard a perdelei este de 120cm. Pentru a stabili dacă veți avea nevoie de unul sau două panouri, măsurați lățimea ferestrei în cm și apoi adăugați 15-30cm pe fiecare parte pentru a ține cont de surplombul tijei și pentru a permite perdelelor să atârne în pliuri blânde, în loc să fie suspendate.

Tipuri de perdele după lungime:

Când cumpărați perdele, poate fi util să căutați după anumite cuvinte cheie, în loc doar de lungime. Iată termenii obișnuiți care sunt folosiți.

Perdele de nivel - Perdele scurte care acoperă doar o porțiune a ferestrei.
Perdele șorț - Perdele care atârnă chiar sub partea de jos a ferestrei.
Perdele de podea - Perdele care ajung până la podea. De obicei, arată cel mai bine atunci când este asociat cu o tijă care este mai aproape de tavan.
Perdele pentru băltoace - Perdele care ajung până la podea, cu câteva țesături rămase în bălți în partea de jos. Din nou, asociați-le cu o tijă situată mai sus.
Pasul doi: alegeți o țesătură pentru perdele
Perdelele vin într-o varietate de țesături. Pe lângă faptul că vă gândiți la aspectul general pe care îl doriți pentru ferestrele dvs., țineți cont de cantitatea de lumină care va trece. Țesăturile mai grele, opace, vor păstra mai multă lumină decât țesăturile mai ușoare și mai pure.

Dacă doriți să strălucească multă lumină: mergeți cu țesături transparente sau din bumbac. Chiar și într-o gamă de culori, veți primi în continuare multă lumină naturală.

Dacă doriți cantități moderate de lumină: optați pentru perdele de in, care oferă o țesătură texturată, care lasă să pătrundă puțină lumină, dar nu toate.

Dacă doriți ca lumina să fie blocată complet sau în mare parte: alegeți perdele de catifea, care sunt extrem de grele și opace. Perdele opace, care prezintă o căptușeală specială care păstrează în întregime lumina soarelui, sunt, de asemenea, o opțiune.

În cadrul fiecărei opțiuni pentru țesături, veți avea, de asemenea, multe dintre care să alegeți în ceea ce privește culoarea și modelul. Deveniți îndrăzneț dacă doriți ca perdelele să fie o caracteristică deosebită a camerei sau păstrați-l simplu dacă preferați să nu îndepărteze atenția de la alte puncte focale din spațiu.

Pasul trei: alegeți modelul
Ultimul pas în modul de alegere a perdelelor este să decideți modelul, inclusiv tija dvs. de perdea. Pentru a echilibra aspectul, alegeți o tijă de perdea care este mai mare cu 15 până la 30cm decât fereastra. Acest lucru vă va oferi un anumit interes vizual și vă va oferi, de asemenea, spațiu pentru a vă deplasa perdelele în lateral atunci când doriți să fie deschise. Din fericire, majoritatea tijelor standard pentru cortină sunt reglabile, astfel încât să le puteți face mai mici sau mai mari, după cum este necesar.

În ceea ce privește materialul draperiei dvs., alama, nichelul periat, nichelul lustruit și bronzul antic sunt toate opțiuni populare care se pot potrivi cu aproape orice stil de casă. Dacă decideți să utilizați suporturi pentru perdele, păstrați-le același material ca tija dvs. pentru continuitate.
 

 

Suport clienti 10:00 - 18:00

0755951357 vanzari@ales.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!